Hlavní obsah

Mladík několik týdnů bil a okrádal devadesátiletého starce

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlová

Dvaadvacetiletého surovce z Orlové, který od dubna týral jednadevadesátiletého muže, se podařilo chytit policistům z Karvinska. Tyran využil převahy nad důchodcem a kradl mu věci i peníze.

Článek

„Mladík si vytipoval seniora, který bydlí na samotě. Od poloviny dubna zavítal do domu starého pána nejméně v deseti případech, a bral, co chtěl,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

K prvnímu vloupání došlo v noci na 13. dubna. „Pachatel vypáčil vstupní dveře a odcizil digitální fotoaparát. O pár dní později se do domu dostal přes sklepní okénko a odnesl si mikrosystém a litinové tály,“ popsala mluvčí. V červnu „navštívil“ drzý zloděj staříka několikrát a vzal mu televizor, peníze a další věci.

„Při některých krádeží mladíkovi vůbec nevadilo, že je starý pán doma. Když šel na lup, využíval svou fyzickou převahu. Srazil muže na zem nebo na postel, prohledával mu kapsy a neskončil, dokud něco nenašel,“ informovala Viačková.

Podle ní bylo vyšetřování krádeží náročné, a to už vzhledem k věku okradeného. Vyšetřovatelům se podařilo prokázat, že nejméně třikrát užil surovec i násilí.

„Prověřování pokračuje, prověřují se možnosti, že pachatel nechodil do domu starého pána sám a také se prověřují další obdobné neobjasněné skutky,“ doplnila policejní mluvčí.

Na adresu zadrženého mladíka, který je již ve vazbě, řekla, že v minulosti byl již šestkrát soudně trestán. Nyní je obviněn z loupeže, krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Násilníkovi hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám