Hlavní obsah

Opilý patnáctiletý řidič havaroval, před policií utíkal

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Dopadení řidiče prchajícího z havarovaného vozu v jedné z ulic ve Zlíně přineslo zasahujícím policistům nečekané překvapení. Ukázalo se, že jde o teprve patnáctiletého hocha, který byl navíc notně opilý.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Policisté podivně jedoucí vozidlo zastavovali na Mostní ulici. Řidič sice přibrzdil, pak ale najednou zařadil rychlost a rozjel se pryč. Při prudkém rozjezdu zavadil o svítilnu, kterou v ruce držel policista,“ uvedla mluvčí policie Jana Bartíková. Řidič se i s vozem řítil dál po zlínských ulicích. Jeho jízda skončila havárií, když nezvládl řízení v jedné zatáčce.

„Okamžitě vyskočil z vozu a dal se na útěk, pochvíli začal utíkat i jeho spolujezdec. Policisté je oba dohnali a zastavili. Bylo pro ně velkým překvapením, když zjistili, že řidiči je teprve patnáct let. Auto si vzal bez svolení majitele a řídil opilý. V dechu měl 0,96 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Policisté mladíka podezřívají ze dvou trestných činů, a to z neoprávněného užívání cizí věci a z ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Trest pro mladíka se bude odvíjet od dalšího vyšetřování. Každopádně se však o chlapci dovědí na oddělení sociálně právní ochrany dětí zlínského magistrátu,“ doplnila Bartíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám