Hlavní obsah

Agresivní cyklista v Hradci Králové hodil po strážnici kolo

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Nečekaně a zejména nepochopitelně zareagoval v úterý na přítomnost strážníků jeden z cyklistů, který projížděl Mánesovou ulicí v Hradci Králové. Vzhledem k tomu, že jel v protisměru a po chodníku, byl upozorněn hlídkou městské policie na nutnost dodržování pravidel silničního provozu. Incident skončil tím, že po strážnici vší silou své kolo hodil.

Článek

„Událost se stala během preventivní akce, zaměřené právě na průjezd cyklistů Mánesovou ulicí. Sedmatřicetiletý muž však po upozornění zareagoval agresivně, začal strážnici nadávat, strkat se s ní a nakonec se pokusil z místa ujet. Když se rozjel, nevšiml si zaparkovaného vozidla. I s kolem spadl na jeho kapotu,“ uvedla mluvčí městské policie Eva Čížková.

Poté, co se zvedl ze země, zdvihl kolo a vší silou ho hodil proti strážnici. Dal se na útěk směrem k Dukelské třídě. „Zde spatřil přijíždějící hlídku, proto se otočil a snažil se utéct do nedalekého podchodu. Na výzvu strážníků, aby zastavil, nereagoval,“ pokračovala Čížková s tím, že strážníci prchajícího muže nakonec dostihli a zadrželi.

„Neustále vulgárně nadával a pokusil se je i fyzicky napadnout. Agresivnímu muži proto byla nasazena služební pouta a k dalšímu šetření byl předán policii,“ dokončila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám