Hlavní obsah

Paraglidista nezvládl na Vsetínsku přistávací manévr

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

S těžkým zraněním skončil v ostravské nemocnici paraglidista, který v úterý večer havaroval poblíž obce Ratiboř na Vsetínsku. Podle policie zřejmě padesátiletý muž nezvládl přistávací manévr.

Článek

„K události došlo o půl osmé večer na louce, která se využívá jako cvičný terén pro nácvik paraglidistů,“ informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková. „Policisté dorazili na místo v okamžiku, kdy na louce již přistával vrtulník se záchranáři a muž byl ošetřován v sanitce,“ doplnila mluvčí.

Policisté začali vyšetřovat okolnosti incidentu. „Bylo zde několik dalších paraglidistů, ovšem nikdo z nich havárii neviděl. Až když přítomní spatřili, že pilot padákového kluzáku leží na zemi a nemůže vstát, pospíchali mu na pomoc a přivolali rychlou záchrannou službu,“ sdělila Javorková.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel Letecké amatérské asociace ČR, který vyloučil technickou závadu na padáku a jako pravděpodobnou příčinu uvedl chybu pilota při přistání. Svoje pochybení přiznal policistům i sám pilot, u kterého policisté dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám