Hlavní obsah

Zloděje, který ukradl limuzínu primátorovi, policisté dopadli

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňští kriminalisté v pondělí dopadli muže, který 6. května během oslav výročí osvobození města americkou armádou ukradl služební vozidlo plzeňskému primátorovi Martinu Baxovi. Sedmatřicetiletý lapka z Plzně tehdy využil neopatrnosti Baxova šoféra, který poté, co primátora vysadil před Velkou synagogou, nechal zánovní limuzínu Škoda Superb na chvilku bez dozoru s klíčky v zapalování.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Zloději se pak během agresivní jízdy přes Rokycansko a Hořovicko, během které stihl nabourat osm dalších aut a způsobit na nich škodu za 180 tisíc korun, podařilo policisty v patách setřást. Poničené vozidlo našli strážci zákona o několik dní později odstavené v Plaské ulici v plzeňském sídlišti Lochotín. Superb byl celý otlučený, měl rozbitá přední světla a píchlé pneumatiky.

Podle zdroje Práva se podezřelého muže podařilo usvědčit na základě výsledků rozboru genetického materiálu, který zloděj v autě po sobě zanechal a který se kriminalistům díky důkladnému ohledání vozidla podařilo zajistit.

Jedná se o recidivistu, který podobné kousky prováděl i v minulosti. Obviněn byl z trestného činu neoprávněného užívání cizí věci a skončil v policejní cele. Státní zástupce v úterý rozhodne, zda podá soudu návrh na vzetí obviněného do vazby či ho propustí ze zadržení a vyšetřování bude pokračovat na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám