Hlavní obsah

Zdrogovaní řidiči na Brněnsku policistům neujeli

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hned dvě úspěšné honičky mají za sebou policisté z Brněnska. V pátek nad ránem chtěla hlídka v Kuřimi zastavit podezřele jedoucí osobní auto Mazda. Řidič ale nereagoval, naopak šlápl na plyn a jal se zběsile ujíždět směrem na Tišnov.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„V Hradčanech ale odbočil a snažil se ukrýt. Jak se později zjistilo, jeho stařičký vůz měl technické potíže. Hrozivý dým z motorového prostoru a počínající požár likvidovali přivolaní hasiči. V té době už byl třicetiletý řidič v rukou policistů,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek s tím, že šofér byl pod vlivem drog, nikdy neměl řidičák a navíc byl v pátrání.

O den dříve se vyznamenali i policisté z Ivanovic. Před nimi ujíždělo osobní auto Opel Tigra, jehož divoká jízda skončila nakonec v zahrádkářské kolonii. Tam řidič pochopil, že neujede, a pokusil se před muži zákona utéci po svých.

„Pronásledování unikajícího devětatřicetiletého řidiče skončilo ve chvíli, kdy se pokusil přelézt bránu na jeden z pozemků. Tam jej policista dostihl a po použití hmatů a chvatů sebeobrany přiložil služební pouta,“ prohlásil Malášek.

I tento výtečník byl pod vlivem drog a měl zákaz řízení. Stejně jako jeho kolega tak putoval do policejní cely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám