Hlavní obsah

Rychlá jízda stála cyklistu život

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Životem zaplatil za pohodlnou jízdu bez šlapání dvaapadesátiletý muž. Nehybné tělo objevili lidé v pátek ráno v Boleradicích na Břeclavsku vedle cesty pro zemědělskou techniku.

Článek

Ostré klesání svedlo cyklistu, aby si dopřál jízdu bez šlapání. Zřejmě aby dojel co nejdál, neřešil rychlost, jakou kolo na klesání dosáhlo. Přitom jeho dopravní prostředek byl vším možným, jen ne kolem, odpovídajícím požadavkům silničního provozu. Zda a jak kolo brzdilo, budou prověřovat policisté. Výsledkem byla tragédie.

“Při důkladné prohlídce těla nebyly zjištěny žádné stopy, které by nasvědčovaly nárazu od jiného vozidla. Muž zřejmě nezvládl jízdu z kopce a v pravotočivé zatáčce spadl z kola. Pádem si způsobil zranění, kterému na místě podlehl,” uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Nehoda se stala v zatáčce na dolním konci svahu silnice, kterou si lidé zkracují cestu okolo Boleradic od Horních Bojanovic do Morkůvek. Zda se na nehodě podílel alkohol, ukáže až další šetření.

V mrtvém policisté identifikovali dvaapadesátiletého muže s bydlištěm mimo okres Břeclav. Na jihu Moravy ale často přechodně pobýval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám