Hlavní obsah

Muž zapomněl u pumpy tašku a v ní 600 tisíc, čerpadlářka mu ji vrátila

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Cizinec zapomněl v noci na pátek na čerpací stanici v Žešově na Prostějovsku tašku, ve které měl v několika měnách v přepočtu přes šest set tisíc korun. Měl ale štěstí, pracovnice čerpací stanice tašku našla a nález ohlásila. Ještě v pátek si tak muž mohl pro své peníze přijet.

Článek

Šestapadesátiletý cizinec zapomněl tašku pod stolem poté, co se občerstvil. Dvacetiletá pracovnice čerpací stanice si tašky všimla a vzala ji stranou, aby ji nikdo neukradl. Pak přivolala policii.

„Hlídka za přítomnosti mladé ženy zkontrolovala obsah této tašky, kdy se v tašce opravdu nacházela vyšší finanční hotovost. Jednalo se o bezmála 600 000 korun v bankovkách různé měny,“ řekla mluvčí policie Eva Čeplová.

Majitel, který se již vracel z Čech, byl o nálezu tašky informován a zanedlouho si celý obsah mohl vyzvednout přímo na policii v Prostějově. „S obsluhující si vzájemně vyměnili kontakty a majitel tašky přislíbil finanční vyrovnání za poctivě odevzdaný nález,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám