Hlavní obsah

Oheň na Budějovicku zlikvidoval výrobnu palet

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litvínovice

Deset hasičských jednotek bojovalo ve čtvrtek od večera až do půlnoci s obrovským požárem dvou jednopodlažních výrobních hal na dřevěné palety v Litvínovicích u Českých Budějovic.

Článek

„O požáru jsme se dozvěděli krátce po desáté večer. Na místo okamžitě vyjely jednotky profesionálních hasičů i jednotky SDH obcí. První dorazila jednotka profesionálních hasičů z centrální požární stanice České Budějovice. Poté se pustili do boje s plameny profesionální hasiči z požární stanice Suché Vrbné a z požární stanice Křemže, ale i dobrovolné hasičské sbory z Hluboké nad Vltavou, Hrdějovic a Zlivi,“ informovala Právo Lenka Křížová z Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje.

Dodala, že přes maximální nasazení lidí i techniky včetně automobilové plošiny se podařilo požár lokalizovat až před půlnocí.

„Likvidaci ohně ztěžovaly trosky sutin, plechu a navíc hrozilo zřícení štítových zdí. Žárem a pravděpodobně výbuchem propanbutanových lahví došlo k úplné destrukci budov. Požárem je úplně zničená zděná hala na výrobu palet s plechovou střechou o velikosti 20x50 m s vysokozdvižným nakladačem. Sousedící budovy – sklad palet a další skladovací a technické prostory, se podařilo uchránit. Přesto se vzniklá škoda odhaduje na 15 miliónů korun,“ shrnula ničení živlu Křížová.

Dodala, že při likvidaci požáru nebyl nikdo zraněn. V současné době probíhá dohled nad požářištěm a během pátku se začne s rozebráním konstrukcí a likvidací ohnisek požáru. Na místo zásahu dorazí těžká technika, která bude pomáhat při odklízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám