Hlavní obsah

Ve Fulneku hořelo nákupní centrum

Právo, Novinky, plk, vm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fulnek
Aktualizováno

Škodu za minimálně 900 tisíc korun napáchaly plameny v budově nákupního centra ve Fulneku na Novojičínsku. Střecha a čtvrté patro objektu hořely od nočních hodin, příčiny požáru zjišťují vyšetřovatelé.

Článek

V budově, ve které kdysi sídlilo ředitelství společnosti Romo Fulnek a nyní jsou v něm obchody, začalo hořet kolem 3. hodiny. „V době příjezdu hasičů byl požár ve značné fázi, z oken se valil hustý dým a byly vidět plameny pod střechou,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster.

Na místo postupně dojely profesionální jednotky hasičů z Nového Jičína, Bílovce, Opavy, Vítkova a Ostravy–Zábřehu u dobrovolných hasičů z Fulneku, Suchdolu nad Odrou, Tísku, Kujav, Studénky a Oder.

Štěstí bylo, že se v domě nikdo nenacházel, což podle Fastera potvrdil i průzkum. „Likvidace požáru byla velmi komplikovaná, zásah probíhal i za pomocí výškové techniky. Na místě byly tři automobilové žebříky, s jejichž pomocí hasiči zasahovali vodními proudy na střeše, při zásahu uvnitř objektu využili kromě svých prostředků také požární rozvody v objektu.“

Po zhruba půl hodině hašení však museli hasiči objekt opustit, začala se totiž propadat hořící střecha. „Hašení proto pokračovalo pouze z žebříků,“ vysvětlil Faster s tím, že minutu po půl páté se hasičům podařilo dostat rozsáhlý požár pod kontrolu a lokalizovat jej.

Přibližně v 11.15 hodin pak byl požár beze zbytku zlikvidován. „Vyšetřovatelé Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a Policie ČR nyní zjišťují příčiny požáru. Škoda, kterou napáchal, byla vyčíslena na 900 tisíc korun,“ informoval mluvčí hasičů a dodal, že požár se obešel bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám