Hlavní obsah

Český autobus v Rakousku přeletěl přes svodidla, třináct zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistelbach
Aktualizováno

Nehoda plně obsazeného českého autobusu v Rakousku si vyžádala těžké zranění jedné osoby a lehká zranění 12 dalších. Autobus sjel ze svého pruhu na severní dálnici A5 v oblasti Weinviertel a za svodidly se převrátil.

Článek

Autobus s 54 lidmi z dosud neznámých příčin havaroval u přípojky Hochleithen v okrese Mistelbach. Informovala o tom dolnorakouská dálniční záchranná služba.

Zraněni byli oba řidiči a několik cestujících, převážně utrpěli oděrky. Tři z nich byli převezeni do nemocnice v Mistelbachu. Jeden z řidičů má podle rakouské agentury APA zlomenou pánev. Potřebné operaci se podle ředitele společnosti CDS Náchod Zdeňka Pouznara pravděpodobně podrobí v Česku.

Podle APA postihl jednoho z řidičů, 25letého muže, během jízdy záchvat slabosti.

Katapultován přes svodidla do příkopu 

Autobus vybočil krátce před šestou ráno z jízdního pruhu na Brno, narazil na boční násep a převrátil se, upřesnila agentura APA. Citovala zdroje ze sboru dobrovolných hasičů v Hochleithenu, podle nichž byl český autobus doslova katapultován přes svodidla do příkopu, proti bočnímu svahu.

Záchranáře a hasiče přivolali policisté z hlídkového vozu a profesionální záchranář z Vídně, kteří náhodně projížděli kolem místa nehody a poskytli obětem také první ošetření.

Po havárii chytil motor 

Krátce po příjezdu hasičů začalo v motorovém prostoru autobusu hořet, plameny byly ale rychle uhašeny. O nezraněné cestující se v budově hasičského sboru v Hochleithenu postarali pracovníci místního Červeného kříže až do příjezdu náhradního autobusu.

Ten společnost CDS Náchod vyslala z Brna. S cestujícími je již v Česku, po 12. hodině byl u Brna. "Co mám informace, nálada mezi nimi je celkem rozumná, vzali to bez emocí," řekl Pouznar.

K vyzdvižení havarovaného autobusu bylo nutné přivolat speciální jeřáb z hasičské stanice v Mistelbachu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám