Hlavní obsah

Mladíkovi hrozí výjimečný trest za vraždu prababičky kvůli devíti stovkám

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Až výjimečný trest hrozí teprve 22letému Kamilu Rudolfovi z Habartova na Sokolovsku za vraždu jeho prababičky (86). Čin, který se udál vloni v prosinci, začal v pondělí projednávat Krajský soud v Plzni.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Kamil Rudolf v soudní síni

Článek

Podle žalobkyně Rudolf nejprve po ženě požadoval finanční hotovost a následně ji fyzicky napadl. Poškozenou opakovaně tloukl pěstmi do pravé strany obličeje, pak ji šroubovákem bodal do zadní části hlavy, a když poškozená upadla na zem, do levé poloviny obličeje ji dál bodal šroubovákem a velkou silou jí zasazoval údery žehličkou.

Napadená utrpěla řadu bodnutí a ran, které vedly mj. ke krvácení do mozkových plen, mozkových komor a pohmoždění spánkového laloku mozku. V důsledku toho stará žena zemřela na následky zevního krvácení a vdechnutí krve při mnohočetných tržných a bodných poranění v oblasti hlavy.

Devět stovek a mobil vyměnil za drogy

Po napadení vzal prababičce peněženku s částkou 900 korun a mobilní telefon a z místa činu odešel. Ještě tutéž noc odcizené peníze použil na nákup drog a prohrál v automatech a odcizený telefon po vyjmutí SIM karty směnil za injekční stříkačku.

„Ten den jsem se procházel po Habartově, měl jsem píchnutej pervitin a kouřil jsem marihuanu. Chtěl jsem si někam ještě sednout, ale neměl jsem peníze. Napadlo mne, zajít za prababičkou, aby mi nějaké půjčila. Zašel jsem za ní... pak si pamatuju, že jsem ji o ty peníze žádal, a to, že si beru její peněženku. To, že bych byl schopen jí tak ublížit, na to si vůbec nevzpomínám,“ řekl ve své výpovědi před soudem nevyučený mladík, který od svých 15 let bere drogy, hraje automaty a nikde nepracuje. Živí ho matka, nebo jak sám přiznal, půjčoval si od svých babiček, druhé prababičce peníze rovnou kradl.

„No, obral jsem ji dohromady asi o 20 tisíc,“ uvedl. Před senátem padla z jeho strany slova lítosti, soud musí určit, jak byla upřímná. Jednání pokračuje i v dalších dnech a rozsudek je očekáván ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám