Hlavní obsah

Policie odložila vyšetřování nehody, při které zemřelo šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Policisté po několika měsících vyšetřování odložili případ nehody u Prostějova, při které zemřelo šest lidí včetně jednoho dítěte. Důvodem je smrt řidičky, která nehodu podle nich zavinila. Ve středu to řekl mluvčí prostějovské policie Petr Weisgärber. Žena přelétla na dálnici na začátku února s osobním autem svodidla a čelně se srazila s protijedoucím vozidlem.

Článek

Policisté podle mluvčího nehodu vyšetřovali jako usmrcení z nedbalosti, kterého se dopustila osmačtyřicetiletá řidička. "Trestní stíhání je nepřípustné, neboť jde o osobu, která zemřela," uvedl mluvčí.

Příčinu tragické nehody se pokoušeli odborníci zjistit pomocí simulace. Využili přitom záběrů z policejního vrtulníku i výsledku vyšetřování z místa nehody. Vycházeli také z výsledků pitvy jednotlivých účastníků nehody.

Alkohol před jízdou nepila

Vyšetřovatel již dříve uvedl, že alkohol u řidičky, která nehodu způsobila, nebyl zjištěn. Policisté také informovali, že řidička osobního BMW jela podle svědků výrazně vyšší rychlostí, než směla. Její auto nezanechalo ani brzdnou stopu, technickou závadu odborníci na místě vyloučili.

Nehoda se stala zhruba 200 metrů od obchodního domu Kaufland směrem na Brno na rychlostní silnici R46 u Prostějova. Řidička původem z Ukrajiny, která jela od Brna na Olomouc, z dosud nezjištěných příčin vjela se svým BMW do protisměru, kde se čelně srazila s osobním vozidlem Škoda Felicia.

Nebezpečná silnice

S řidičkou, která měla trvalý pobyt v Rozvadově, na místě zahynul jednačtyřicetiletý Němec. Druhý vůz řídil dvaašedesátiletý Čech. S ním cestovala rodina z Panamy. Muži bylo 40 let, na místě zemřela také třiačtyřicetiletá matka s jedenáctiletou dcerou. Ihned při nehodě zemřeli čtyři lidé, další dva se pokoušeli záchranáři resuscitovat, ale bezvýsledně.

Rychlostní komunikaci u Prostějova již dříve označili odborníci za nebezpečnou. Například loni se zde odehrála pětina všech dopravních nehod na Prostějovsku.

Tragická nehoda se v této části rychlostní komunikace stala také v září 2006. Pět Poláků tehdy zahynulo při srážce jejich osobního vozu s kamiónem, který stál v odstavném pruhu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám