Hlavní obsah

Těsně před policistou šlápl řidič na plyn

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Až šest let za mřížemi může strávit devětadvacetiletý řidič z Přerova, který se v úterý v noci pokusil přejet na Lazecké ulici v Olomouci vozidlem Ford Focus policistu, místo aby uposlechl výzvy k zastavení. Policie o případu informovala v pátek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Když policista dával pomocí červeného světla řidiči signál k zastavení, nejdříve přibrzdil, ale asi deset metrů před ním zrychlil a rozjel se přímo proti němu,“ řekla Právu policejní mluvčí Marta Vlachová.

Policista podle ní naštěstí včas uskočil. Pouze pravou rukou, ve které měl svítilnu, zachytil o zpětné zrcátko vozu. Nárazem se otočil o 180 stupňů a baterka mu vypadla z ruky na zem. Ke zranění nedošlo.

„Řidič pokračoval v jízdě. Policisté jej začali pronásledovat. V areálu STK v Lazecké ulici vozidlo odstavil a utekl. Policii se jej následně podařilo zadržet. Od září loňského roku mu soud zakázal řídit,“ uvedla mluvčí. Muž je podezřelý ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám