Hlavní obsah

Čunek k soudu opět nepřišel, prý má důležitější práci v Senátu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Přesto, že to jeho advokát minulý týden slíbil, se senátor Jiří Čunek v pondělí ráno nedostavil ke Krajskému soudu v Ostravě, kde čelí žalobě ze strany své bývalé sekretářky Marcely Urbanové. Ta po něm žádá deset miliónů korun za to, že jí poškodil svými údajně lživými a urážlivými výroky.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Čunek

Článek

„Pan senátor se neúčastní ani dnešního jednání. S ohledem na služební cestu, kterou absolvoval minulý týden, se mu nakupily pracovní povinnosti. Odjel do Prahy, kde ho čekají jednání v Senátu. Soudní jednání tedy nechává na svém právním zástupci a nepovažuje za nutné se ho účastnit,“ řekl advokát Radek Závodný. Již dříve řekl, že jeho klient považuje žalobu za neopodstatněnou a nemá se za co omlouvat.

Bývalá sekretářka ze vsetínské radnice Marcela Urbanová se cítí poškozená tím, že kvůli Čunkovi dostala nálepku lhářky a podvodnice. Soudu navrhla mimo jiné výslech bývalého premiéra Mirka Topolánka či bývalé nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké. Soudkyně ale tyto návrhy zamítla.

Předmětem žaloby je podle její advokátky řada Čunkových výroků, které zazněly v různých médiích. „Jde o všechny články, ve kterých se pan Čunek vyjadřuje o paní Urbanové jako o ženě. Nedovedu si představit, co by se dělo, kdyby se paní Urbanová začala vyjadřovat třeba o velikosti přirození pana Čunka. To jsou přece věci, které nepatří na veřejnost,“ řekla advokátka Klára Veselá-Samková novinářům.

„Paní Urbanová byla do jisté doby soukromou osobou, která se nikdy veřejně neprojevovala. Byla to zaměstnankyně radnice, která měla svůj soukromý život. Dnes je z ní zásluhou pana Čunka mediálně známá osoba po celé republice a jedná se o nevratný stav,“ dodala advokátka.

Soudní jednání bude v pondělí a v úterý pokračovat výslechy svědků, především z řad novinářů, kteří v minulosti psali o kauze Jiřího Čunka. Zatím není jasné, zda pak soudkyně projednávání odročí, anebo lze tento týden ještě očekávat rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám