Hlavní obsah

Dřevostavbu v Bystřici zničil zřejmě blesk

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bystřice

Novostavbu dřevěného rodinného domu v Bystřici na Frýdecko-Místecku v pátek odpoledne zničil požár. Dřevěný domek podle místních lidí zřejmě zapálil úder blesku.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Operační důstojník hasičů Právu řekl, že požár čerstvě postavený, ještě neobydlený dvoupodlažní dřevěný dům zcela zničil, škoda je předběžně odhadnuta na čtyři milióny korun.

„Podle lidí, kteří nám požár kolem půl druhé odpoledne oznámili, šlo asi o úder blesku. Vyšetřovatel příčinu ještě neupřesnil, je to v šetření,“ uvedl.

„Zranění nemáme oznámeno žádné,“ doplnil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster.

Jak Právu řekl starosta Bystřice Ladislav Olšar, odpolední bouřku doprovázel vítr, padaly i kroupy. „Blesky křižovaly oblohu jeden za druhým. Podle mne na 90 procent byl požár způsoben úderem blesku. Tím, že se jednalo o dřevostavbu, to byl šílený oheň, který byl živený i větrem,“ popsal starosta, který podle svých slov vzhledem k tomu, že v tu dobu byl nedaleko, dorazil na místo ještě před příjezdem hasičů.

Na místě zasahovalo šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Podle Fastra s ohněm bojovaly tři a půl hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám