Hlavní obsah

Otrava z jídla dostala pět pracovnic kutnohorského Foxconnu do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kutná Hora

Pět pracovnic kutnohorského závodu společnosti Foxconn skončilo v noci na čtvrtek v nemocnici po požití pokrmu z hub. O otravu se ale podle mluvčího krajských nemocnic Patrika Tomšů s největší pravděpodobností nejedná. Případem se zabývají hygienici.

Článek

Záchranáři k pracovnicím vyjížděli zhruba hodinu po půlnoci. "Bylo jim špatně a pociťovaly hořkost v krku, takže tam bylo podezření na otravu z hub," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. Dvě z žen skončily na jednotce intenzivní péče a další na interně v kutnohorské a čáslavské nemocnici.

Co přesně ženy snědly, zatím zůstává otázkou. Podle Janečkové záchranářům tvrdily, že večeřely obalované smažené žampiony, proto by šlo podle ní spíše o "pseudootravu". "Nebylo jisté, co za houby snědly," poznamenala mluvčí.

Tomšů uvedl, že mohlo jít o smaženici s vajíčky, a problémy podle něj tudíž nemusely vůbec způsobit houby. To podle něj potvrdil i oslovený mykolog. Potíže se totiž dostavily už 45 minut po požití jídla, otrava vysoce jedovatou houbou by se však projevila až po pěti až šesti hodinách.

Lékaři podle Tomšů pacientkám po vypumpování žaludku nasadili infuze a antioxidační tablety, dvě ženy byly již ráno propuštěny do domácí péče. Vzorky žaludečních šťáv nyní budou podrobeny laboratornímu zkoumání, aby se zjistila příčina potíží.

Reklama

Výběr článků

Načítám