Hlavní obsah

Srážka pěti aut zablokovala železniční přejezd na trati z Hradce na Jičín

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Zřejmě nedodržení dostatečné vzdálenosti za vozidlem způsobilo hromadnou dopravní nehodu. Došlo k ní ve středu v 15:15 odpoledne v Hradci Králové na silnici první třídy číslo 33 v místě, kde tuto frekventovanou spojnici vedoucí z Hradce Králové na Jaroměř a dále na Náchod a Polsko protíná železniční přejezd.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Srazilo se tu pět automobilů, minimálně jeden řidič byl převezen k ošetření do nemocnice.

„Účastníky nehody bylo pět aut, z toho jeden VW Multivan, Peugeot boxer, osobní automobil Octavia, nákladní vůz Renault s návěsem a Liaz,“ vyjmenovala mluvčí hradecké policie Anna Pešavová s tím, že viníkem nehody je zřejmě řidič liazky, který nedobrzdil a zezadu narazil do před ním jedoucího Renaultu.

Tak nastartoval řetězovou reakci, která skončila nabouráním pěti vozů. On sám byl převezen záchrankou k ošetření. Dechové zkoušky na alkohol skončili u všech účastníků nehody negativně.

Liazka však skončila zaklíněná na železničním přejezdu a její vyprošťování bude zřejmě trvat více hodin. Jak Pešavová upozornila, nehoda tak vážně zkomplikovala dopravu, včetně železniční, která musela být na trati z Hradce Králové na Jičín zastavena. Místo je stále částečně neprůjezdné, policisté zde řídí provoz kyvadlově, což vede k vytváření kolon.

Reklama

Výběr článků

Načítám