Hlavní obsah

Zničili třicet hrobů, trestu přesto uniknou. Jsou moc mladí

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Bez trestu vyvázne tříčlenná skupinka vandalů, která na začátku května poničila na hřbitově v Liberci - Vesci tři desítky hrobů. Liberečtí policisté vandaly vypátrali, ale vzhledem k nízkému věku pachatelům žádný postih nehrozí.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Při dotazu, proč tak učinili, uvedli, že nevědí, jen tak bezdůvodně kopali do náhrobků a rozbíjeli předměty na hrobech,“ zprostředkovala policejní mluvčí Ludmila Knopová vysvětlení nepochopitelného počínání skupinky, která si na hřbitově před dvěma týdny zřejmě udělala mejdan.

"Vzhledem k věku bude případ po došetření odložen. Za spáchání přečinu poškození cizí věci a výtržnictví by dospělý člověk mohl být odsouzen až na dva roky odnětí svobody,“ podotkla Knopová.

Po řádění vandalů zůstala spoušť v podobě rozbitých skleněných desek se jmény zemřelých, povalené náhrobní kameny, rozbité vázy s květinami a lucerny. Kromě zneuctění pietního místa způsobili hmotnou škodu ve výši 10 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám