Hlavní obsah

Zloděj z Brna kradl kola od auta, sám se chytil při činu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Sadou hliníkových kol si chtěl vylepšit své auto devatenáctiletý mladík z Brna. Jeho úmysl měl jen jednu vadu, kola si nechtěl kupovat, ale rozhodl se je ukrást na parkovišti z jiného auta a následně s nimi vyšperkovat svůj vůz.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační kolo

Článek

„S potřebnou výbavou v podobě heveru, čtyř špalků a stranového klíče vyrazil pro kořist v ceně necelých čtyřiceti tisíc korun do Nového Lískovce. Pod příkrovem tmy pak na náhodně vybraném parkovišti započal svou misi,“ prohlásil policejní mluvčí Petr Nečesánek.

Samotná realizace činu se však s teoretickými předpoklady zloděje fatálně rozešla.

„Případ nešikovného mechanika vyvrcholil zradou techniky při demontáži třetího kola, kdy se auto neplánovaně sesunulo z dřevěných podpěr a pomačkané plechy zaklínily montérovi ruku,“ dodal mluvčí.

Tlak karoserie nakonec nedal zloději na vybranou. Rámusem si přivolal pomoc a po příjezdu policistů se ani nesnažil zapírat. Kromě zdravotních útrap mu nyní hrozí až dva roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám