Hlavní obsah

Malí bratři vypili přípravek na uspávání zvířat

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Středočeští záchranáři a vrtulník z Prahy spěchali v pondělí večer na Mladoboleslavsko. Tam dva bratři ve věku tři a pět let vypili veterinární přípravek na uspávání velkých zvířat. Oba skončili v pražské nemocnici.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Chlapci se podle záchranné služby otrávili Xylazinem, tedy přípravkem, kterým se uspávají například koně. Mladí zvědavci nejspíš v nestřeženém okamžiku přípravek ochutnali.

„Po příjezdu záchranářů byli spaví a těžko probuditelní. Lékařka jejich stav vyhodnotila jako vážný a nevyloučila, že chlapci mohli být i v ohrožení života,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Na místo byla vyslána také pražská letecká záchranná služba, které si do péče a k transportu převzala mladšího z chlapců.

„Středočeští záchranáři se věnovali staršímu chlapci a během transportu do nemocnice mu museli zajistit dýchací cesty připojili ho na řízenou plicní ventilaci. Oba bráškové byli předáni ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. O případu byla informována policie,“ doplnila Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám