Hlavní obsah

Cizinec čtyři roky týral svou českou manželku

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechanice

Osm let vězení hrozí jednatřicetiletému cizinci žijícímu v rodinném domku na Nechanicku. Policisté ho obvinili z týrání jeho osmadvacetileté manželky, kterou podle jejích slov přes čtyři roky psychicky i fyzicky týral.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Muž ženu zamykal v bytě.

Článek

„Ženu zamykal doma, bil ji, také jí zakazoval navštěvovat přátele a neustále ji kontroloval mobilem,“ uvedla mluvčí policie Anna Pešavová s tím, že k násilí v domácnosti mělo docházet od ledna roku 2007.

„Kromě toho jí kontroloval mobilní telefon, vyžadoval po ní přesné dodržování času při návratu ze zaměstnání nebo z okna bytu vyhazoval její osobní věci. Manžel ženu údajně také bil po celém těle kromě hlavy,“ doplnila výčet mluvčí policie.

Psychický nátlak se postupně změnil v prosby, aby se k němu vrátila, což následně učinila.
mluvčí policie

Závažný incident se odehrál letos v zimě. Počátkem února násilník ženě nejprve nadával a pak jí rukou fackoval po celém těle. Nakonec si šel po útoku lehnout. Jelikož se žena svého muže bála, proto se útokům raději nebránila.

„Důvodem byla obava, aby se jeho útoky nestupňovaly a aby ji náhodou nezabil. Po tomto incidentu se ale rozhodla, že se od muže odstěhuje. Manžel si ji však našel a začal jí vyhrožovat smrtí, pokud se nevrátí domů. Psychický nátlak se postupně změnil v prosby, aby se k němu vrátila, což následně učinila,“ pokračovala Pešavová.

Zamkl ženu v bytě jako ve vězení

Idyla ale neměla dlouhého trvání, po několika týdnech se situace zopakovala. „Počátkem března pak manžel ženě před odchodem do zaměstnání vzal z mobilního telefonu sim karty, zabavil její cestovní pas a nakonec ji v bytě zamkl, i když věděl, že nemá od bytu náhradní klíče. Žena týrání už nemohla dále snášet, proto se rozhodla vše oznámit na policii,“ uvedla Anna Pešavová.

Motiv mužova činu podle policie zatím není znám, při většině útoků byl ale opilý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám