Hlavní obsah

Opilí američtí vojáci a Fin poškodili v Krumlově sochu

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Bujará pitka dvou amerických vojáků a jednoho Fina, kteří byli v tomto týdnu na cvičení ve vojenském újezdu v Boleticích, skončila v noci na pátek na policii v Českém Krumlově. Údajně poškodili sochu.

Foto: Profimedia.cz

Český Krumlov

Článek

„Strážníci zadrželi tři cizince ve věku 23 let. Dva z nich při procházce nočním městem v Kájovské ulici zahlédli umělecké dílo ve tvaru palce lidské ruky. Zřejmě vlivem alkoholu se jim dílo zalíbilo natolik, že ho ulomili a nesli ho na náměstí. Tam je potkal třetí cizinec a přidal se k nim,“ řekla Právu mluvčí českokrumlovské policie Michaela Pavlíčková.

Dodala, že strážníci všechny tři poté předali Policii ČR. „Ta případ šetří jako krádež, a to pod dozorem státního zástupce, který určí další postup trestního řízení. Původní cena díla je 80 tisíc korun. Zda bude také škoda v této výši, či zda se podaří dílo opravit, policisté zjišťují,“ upozornila Pavlíčková, která se však k otázce, zda muži patří k armádě, odmítla vyjádřit.

Že jde o vojáky, potvrdil Právu jiný zdroj, který si nepřál zveřejnit své jméno. „Jde o dva americké vojáky a jednoho Fina, kteří byli v minulých dnech na cvičení v Boleticích,“ konstatoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám