Hlavní obsah

Lupič na ulici v Plzni přepadl stařenku a vážně ji zranil

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Pětaosmdesátiletou ženu přepadl ve středu odpoledne v centru Plzně neznámý lupič. Z ruky se jí pokusil vytrhnout tašku, což se mu povedlo, až když ženu povalil na zem. Důchodkyně po brutálním útoku skončila v nemocnici.

Článek

„Má zlomenou nohu v krčku a poraněné rameno. Byla velmi otřesená,“ řekla Právu mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková.

K loupeži došlo po 13. hodině v sadech Pětatřicátníků poblíž mostu generála Pattona.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Na místě činu ošetřují záchranáři přepadenou důchodkyni.

„Všiml jsem si hloučku lidí, jak se sklánějí nad starší paní. Ležela na chodníku a říkala, že byla přepadená nějakým mladíkem a že jí sebral tašku, kde měla peníze a doklady. Nemohla se postavit na nohy, stěžovala si na bolest v kyčli a v rameni,“ řekl na místě Právu svědek. Ten si podle svých slov ničeho podezřelého nevšiml. „Kdyby kolem mě někdo utíkal, to bych určitě zaregistroval,“ dodal.

Policie po lupiči pátrá. „Kriminalisté jeli za zraněnou ženou do nemocnice, aby ji mohli podrobněji vyslechnout, a získat  tak přesnější popis pachatele,“ uvedla mluvčí městského ředitelství policie Simona Čejková.

Žena měla v tašce 2500 korun v hotovosti a mobilní telefon. Pachatele popsala jako muže bílé pleti mezi 20 až 25 lety, přibližně 180 cm vysokého. Jeho oblečení nedokázala popsat.

Reklama

Výběr článků

Načítám