Hlavní obsah

Ulicemi Hradce Králové se potulovala dvojice koní

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Bezpečnost silničního provozu ohrožovali v noci na úterý dva koně, kteří se od desáté hodiny večer pohybovali v okolí Nového Hradce Králové. Jak se podařilo později zjistit, utekli z ohrady ve Vysoké nad Labem.

Článek

„Hlídce strážníků se kolem druhé hodiny ranní podařilo v jedné z ulic většího z koní odchytit pomocí vodítka na psa. Menší ho pak automaticky následoval,“ řekla mluvčí strážníků Eva Čížková s tím, že odchycená zvířata byla následně umístěna do ohrady.

„Stále jsme ale netušili, čí to jsou koně ani odkud utekli. Ale hned ráno volala na městskou policii vyděšená žena, že jí zřejmě někdo z ohrady odcizil dva koně,“ uvedla Čížková s tím, že pohyb koní po městě byl opravdu nebezpečný.

„Zvířata byla splašená, pobíhala sem a tam. Naštěstí se nevypravila až do centra. Ale přesto málem došlo ke střetu menšího z koňů s řidičem autobusu,“ prozradila mluvčí.

Agresivní divočák a exotický nosál

Problémy se zvířaty řeší hradečtí městští policisté poměrně často. V červnu 2007 například zaútočil na ženu procházející okolo zimního stadionu divočák. Naštěstí ji nezranil. Než dojela hlídka strážníků, divočák skočil do řeky Orlice a uplaval.

Rok na to vyděsilo obyvatele městské části Plácky a Věkoše podivné zvíře, procházející se v jejich zahrádkách. Nakonec vyšlo najevo, že se jedná o exotického nosála červeného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám