Hlavní obsah

Výbuch v Karviné zničil chatu, její majitel skončil v nemocnici

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Čtyřiašedesátiletý muž skončil v úterý brzo ráno v nemocnici poté, co mu v jeho zahradní chatce v Karviné-Ráji vybuchl nahromaděný propan-butan. Požár, který vznikl po explozi, poničil střechu. Škoda je vyčíslena na 200 tisíc korun.

Článek

„Informaci o výbuchu a následném požáru obdrželo operační středisko krátce před půl čtvrtou ráno. Na místo vyjela jednotka profesionálů z Karviné a s ní jednotka dobrovolných hasičů z Doubravy,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Hasiči podle něj požár zlikvidovali během pěti minut. „Přesné okolnosti výbuchu a následného požáru ještě nejsou známy, nicméně není vyloučeno, že muž si v noci zapálil cigaretu a od ní v chatce vybuchl nahromaděný propan-butan,“ uvedl mluvčí.

Dodal, že muž měl uvnitř čtyřplotýnkový plynový sporák s troubou a k němu napojenu desetikilogramovou lahev s propan-butanem. „Vyšetřovatelé hasičů a policie teď zjišťují, odkud plyn unikal,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám