Hlavní obsah

Za únos a znásilnění Vietnamky si muži odpykají sedm a šest let

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Sedm let ve věznici s ostrahou si odsedí Jaromír Čech (31) a o rok méně pak jeho komplic Martin Andel (31) za únos a znásilnění 29leté ženy z Vietnamu. Rozhodl o tom ve čtvrtek Vrchní soud (VS) v Olomouci, když potvrdil verdikt Krajského soudu v Brně z letošního 2. února, proti kterému se oba obžalovaní odvolali.

Foto: Petr Marek, Právo

Jaromír Čech (vpravo) a Martin Adel (vlevo) u Vrchního soudu v Olomouci

Článek

Muži loni 4. srpna večer v Brně poblíž tržnice po předchozí domluvě a vytipování unesli Vietnamku, která žije a pracuje v ČR a těmi místy právě procházela. Natlačili ji do osobního vozidla, které měli k tomu připravené.

Tam ji svázali a připoutali k sedadlu, přes hlavu jí přetáhli černou čepici, vzali jí mobilní telefon a vyhrožovali, že pokud bude křičet, použijí elektrický paralyzér. Čech auto následně řídil, Andel seděl vedle nešťastnice a jeli mimo Brno.

Po příteli ženy a jejich příbuzných, jimž volali z jejího mobilního telefonu, poté požadovali 300 tisíc korun. Zároveň vyhrožovali, že pokud výkupné nebude zaplaceno, ženu znásilní a zabijí.

Foto: Petr Marek, Právo

Jaromír Čech (vpravo) a Martin Adel (vlevo) u Vrchního soudu v Olomouci.

Takto ji vozili po okolí Brna až do 5. srpna, kdy ji před domluveným předáním peněz odpoledne v jedné obci propustili. V průběhu této doby na polní cestě poblíž Náměště nad Oslavou Čech Vietnamku za pomoci Adela znásilnil.

U VS se obžalovaní domáhali nižších trestů, ale ten to neakceptoval. „Krajský soud provedl všechny důkazy a správně je i vyhodnotil. Trest je zcela přiměřený,“ řekl Právu mluvčí VS Petr Angyalossy s tím, že Čechovi byl delší trest uložen proto, že všechno vymyslel a byl i při sexuálních praktikách na nešťastnici iniciativnější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám