Hlavní obsah

Hasiče policisté lapili ve chvíli, kdy zakládal požár

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Policisté na Hodonínsku dopadli muže, který se v pátek večer pokusil založit požár. K události došlo mezi obcemi Velká nad Veličkou a Hrubá Vrbka. Zarážející na celém případu je to, že se jednalo o dobrovolného hasiče.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

V poslední době se v oblasti Horňácka začaly objevovat požáry porostů, u kterých bylo nanejvýš zřejmé, že je musel někdo zapálit úmyslně. U žádného z nich se však nepodařilo zjistit pachatele. Policisté se proto rozhodli v místě skrytě hlídkovat.

Při pátečním hlídkování měli štěstí. Před jednadvacátou hodinou viděli přijíždět osobní vozidlo. Z toho vystoupil muž a šel po polní cestě k místnímu vysílači. Následně šel na travnatou louku, kde zapaloval zapalovačem trávu.

Když se dozvěděl, že na místo jede policejní psovod, tak se k zapálení trávy dobrovolně přiznal
policie

„Zapálení trávy se mu naštěstí nezdařilo, protože tráva byla vlhká od dešťových přeháněk. Policisté, kteří vše pozorovali, se za podezřelým mužem rozběhli. Ten se však dal na útěk a ztratil se pronásledovatelům ve tmě. Policisté se proto vrátili k jeho vozidlu a mezitím si zjistili, komu patří,“ řekl mluvčí policie Petr Zámečník.

Majitel auta viděl, že se od jeho auta nevzdalují, a tak se k němu o chvíli později vrátil. Založení požáru nejdříve ze strachu zapíral. „Když se však dozvěděl, že na místo jede policejní psovod, který lehce označí jeho stopu od auta až k doutnající trávě, tak se k zapálení trávy dobrovolně přiznal,“ doplnil Zámečník.

K ostatním požárům se odmítl přiznat, i když několik nepřímých důkazů svědčí právě proti němu. Policisté případ prošetřují jako přestupek proti pořádku ve státní správě. „Může dostat pokutu až 25 tisíc korun,“ uzavřel mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám