Hlavní obsah

Mladá prostitutka dostala 13 let za vraždu své šéfky

Právo, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Na 13,5 roku do vězení se zvýšenou ostrahou poslal ve středu tříčlenný senát Krajského soudu v Českých Budějovicích 24letou Ivanu Hrabcovou za loňskou vraždu své osmačtyřicetileté šéfky v nočním klubu v Jindřichově Hradci.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Ivana Hrabcová v soudní síni.

Článek

Státní zástupce Petr Žižka mladou prostitutku obžaloval z toho, že loni 16. září po osmé hodině ráno v Night Clubu 2001 zaútočila po předchozí hádce a rvačce na majitelku podniku zezadu nožem a opakovaně ji bodla kuchyňským nožem do pravé strany hrudníku. Napadená po převozu do nemocnice zemřela.

Spor měl vzniknout kvůli penězům za noční práci v klubu. "Nechtěla jsem ji zabít, chtěla jsem jí jen ublížit. Lituji toho, co se stalo,“ řekla před soudem Hrabcová. Jedna ze svědkyň, také prostitutka, u soudu vypověděla, že svůj atak obžalovaná doprovodila slovy: „Chcípni kurvo“.

Předseda trestního senátu Daniel Prouza v odůvodnění rozsudku konstatoval, že šlo o zákeřný útok. „Přistupuje zezadu, nůž není vidět, takže se poškozená nemůže jakkoli bránit. I přes podprůměrné IQ je jasné, že ví, kam bodá. Do míst, kde jsou životně důležité orgány,“ zdůraznil předseda senátu.

Znalci z oboru zdravotnictví a soudního lékařství potvrdili, že zraněné ženě nemohla život zachránit ani okamžitá specializovaná lékařská péče.

Rozsudek dosud není pravomocný. Hrabcová si stejně jako státní zástupce ponechala zákonnou lhůtu pro podání odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám