Hlavní obsah

Nad D1 před Prahou se bourá most, doprava v místě kolabovala

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dopravním stupněm číslo pět musí nárazově v těchto dnech počítat motoristé při průjezdu jedenáctého kilometru dálnice D1. Silničáři začali v pondělí práce na bourání mostu přes dálnici, což je spojené s dopravními omezeními.

Začala demolice mostu nad 11. km D1Video: Stream.cz

 
Článek

Přestože hlavní bourací práce na starém mostě, spojené s odstraňováním nosníků, proběhnou ve čtvrtek, již od minulého týdne, kdy silničáři začali s přípravou prací a dopravními omezeními, se v místě při hustém provozu rychle vytváří kolony.

Provoz byl v pondělí několik hodin sveden do jednoho pruhu a převeden do protisměru. Z tohoto důvodu se v tomto dopravně extrémně zatíženém místě snadno a rychle vytvářely dlouhé kolony.

Například směrem na Prahu dosahovala v pondělí v půl druhé odpoledne kolona délky sedmi kilometrů a dopravní zpravodajství situaci hodnotilo řadu hodin stupněm pět. Problémy se však vytváří i v protisměru, naposledy bylo „parkoviště“ na tomto místě v pátek odpoledne.

Odpoledne bylo možné jezdit ve dvou pruzích v obou směrech a kolony se rozjely.

Jakákoli banální nehoda může v těchto dnech způsobit naprostý dopravní kolaps. V místě je rychlost snížena na šedesát kilometrů v hodině.

Dělníci začali pracovat na mostě intenzivněji v pondělí, ve čtvrtek proběhnou asi nejviditelnější práce na odstranění starého mostu.

Informace silničářů:
Největší omezení nastanou hned v první fázi stavby v týdnech od 28. 3. do 14. 4., kdy bude provoz veden v každém směru ve dvou jízdních pruzích. Předpokládá se tvoření kolon a budou přijata zvýšená bezpečnostní opatření.
Na Velikonoce bude provoz ponechán bez omezení počtu jízdních pruhů, dojde jen k omezení rychlosti. Další výrazné omezení je plánováno na druhou polovinu srpna, kdy budou pokládány nad D1 nosníky nového mostu (cca 14 dní),“ uvedlo k situaci na dálnici Ředitelství silnic a dálnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám