Hlavní obsah

Podvodnice na internetu vylákala z mladíka téměř 200 tisíc

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hronov

Úskalí internetových seznámení vyzkoušel a velmi negativní zkušenost s nimi učinil třiadvacetiletý mladík z Hronovska. Vinou své důvěřivosti přišel o 190 tisíc korun, které z něj vymámila virtuální přítelkyně. Tou je podle policie dvacetiletá žena z Prahy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V únoru loňského roku se mladík podle svých slov seznámil na internetové sociální síti s pisatelkou, která mu byla sympatická, a postupem času se s ní velmi sblížil. Pisatelka navodila atmosféru důvěry a naznačovala možnost nějakého vztahu. Svému příteli na síti se svěřila se svojí špatnou ekonomickou situací, a tak jí začal nejprve formou kreditu do mobilu, pak i převodem na účet zasílat drobné, pak stále větší obnosy peněz," řekla náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová.

Vylákala z něj přes 190 tisíc korun, aniž by se spolu někdy fyzicky setkali.

Virtuální přítelkyně muži přirozeně slibovala vypůjčené peníze vrátit, místo toho ale postupně slábla její komunikace. Když jí mladík odmítl půjčit další peníze, přestala s ním komunikovat úplně.

Policie vyhlásila celostátní pátrání

Muž se proto vloni obrátil na policii. "Policisté nejprve museli dohledat virtuální přítelkyni a pak shromáždit důkazy o vzájemné korespondenci a prováděných finančních transakcích," dodala Prachařová. Pátrání policisty nakonec zavedlo až do hlavního města.

„Z podvodného jednání na internetu podezíráme dvacetiletou ženu z Prahy, která se však doma nezdržuje. Náchodská kriminální policie po ní proto vyhlásila celostátní pátrání a v případě dopadení jí hrozí obvinění z přečinu podvodu s možným až pětiletým trestem odnětí svobody,“ dodala Prachařová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám