Hlavní obsah

Vážná nehoda uzavřela v Praze dálnici D1 do centra

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dopravní nehoda s vážnými následky se stala ve čtvrtek po poledni na dálnici D1 v hlavním městě směrem do centra. V karambolu skončily dva kamióny a jeden osobní vůz, řidič osobního auta byl těžce zraněn. Provoz na centrum Prahy byl zastaven, později obnoven v omezeném rozsahu.

Článek

Událost se stala ve chvíli, kdy řidič osobního vozu jedoucí v pravém jízdním pruhu dával přednost řidiči jiného osobního vozu v připojovacím pruhu.

"Při tomto manévru zpomalil, bohužel tak nešťastně, že řidič kamiónu jedoucí za ním musel prudce brzdit. Brzdit začalo také osobní vozidlo za ním. Další kamión, který jel za osobním vozem, strhl řízení vpravo, aby se vyhnul srážce. Poslední kamión v koloně ale zabrzdit nestačil a osobní vozidlo zatlačil pod první kamión. Jeho řidič tak zůstal zaklíněn a vyprostili ho až hasiči," řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Nehoda se stala na prvním kilometru, asi 200 metrů před sjezdem na Šeberov. "Osobní auto zůstalo zaklíněno pod kamiónem, jeho řidič utrpěl vážné zranění," řekla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Omezení provozu na dálnici trvalo do odpoledne. Za nehodou se vytvořila několik kilometrů dlouhá kolona.

Šest osobních vozidel se střetlo také na Jižní spojce mezi Vrbovou a ulicí V Podzámčí v levém jízdním pruhu, i v tomto úseku se tvořily kolony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám