Hlavní obsah

Policista vydíral viníka nehody, chtěl po něm sto tisíc

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní inspekce zadržela pražského dopravního policistu, který vydíral viníka dopravní nehody a chtěl po něm sto tisíc korun za to, že vymění dokumentaci ve spisu o nehodě. Poškozenému muži tvrdil, že má na něj pozitivní výsledky testu na návykové látky a může je změnit na negativní.

Článek

„Až neuvěřitelná se zdá skutečnost, že pachatel v momentě, kdy zjistil, že poškozený nedisponuje požadovanou finanční částkou, přišel s nabídkou situaci řešit postupným splácením, avšak za tento ústupek požadoval navíc dvacet tisíc korun,“ řekla mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová.

Dalším překvapením pro inspektory bylo místo sjednané schůzky, vyžádané peníze si převzal přímo na policejní služebně, kde jej následně pracovníci inspekce zadrželi.

„Policista podezřelý ze zneužití pravomoci úřední osoby a přečinu vydírání, byl zadržen bezprostředně po předání požadované hotovosti,“ doplnila Sandorová. Státní zástupce zahájil proti podezřelému policistovi trestní stíhání.

Reklama

Výběr článků

Načítám