Hlavní obsah

Loupící mistryně převleků z bank skončila v policejních poutech

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Od března do září loňského roku řádila v pražských bankách podvodnice, která vybírala z účtů lidí v bankách peníze. Používala rafinované převleky a paruky, aby vždy vypadala jinak. V těchto dnech skončila v policejní cele, hrozí jí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Článek

"V pondělí večer se podařilo ženu zadržet na východě Čech, odkud byla eskortována do Prahy. Pražští kriminalisté ženu v úterý obvinili z trestného činu podvodu a padělání a pozměnění veřejné listiny," řekla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Devětadvacetiletá žena vždy stejným způsobem přišla do různých bankovních poboček. Pokaždé maskovaná parukou předložila u přepážky padělaný doklad totožnosti s identitou skutečné osoby. Z účtů pak vybrala finanční hotovost v celkové částce 780 tisíc korun.

Nejméně desetkrát byla neúspěšná, protože se jí vybrat finanční hotovost nepodařilo. Kdyby nebyly v těchto případech pokladní všímaví, škoda by dosáhla miliónu a půl. Žena vždy vystupovala velmi sebevědomě, bez nervozity.

Některé z použitých falešných dokladů pracovníci peněžních ústavů při podezření z padělání zadrželi. Žena, když uviděla, jak si pracovník za přepážkou prohlíží doklad a následně s ním odchází, z pobočky okamžitě utekla. Policistům se podařilo vypátrat totožnost ženy, najít ji však bylo složitější. To se podařilo až v těchto dnech.

„Devětadvacetiletá žena se dopustila trestného činu podvodu a padělání a pozměnění veřejné listiny, za což jí hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ řekla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám