Hlavní obsah

Muž v Ostravě měnil pneumatiku a zatím mu měli ukrást půl miliónu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravská policie pátrá po zatím neznámém pachateli, který údajně v polovině letošního ledna okradl motoristu při výměně pneumatiky v odstavném pruhu v Rudné ulici. Z automobilu prý odcizil 454 tisíc korun v hotovosti, platební kartu a doklady.

Článek

Krádež se měla stát 17. ledna, policie o ní ale informovala až nyní, protože se snaží najít svědky události. Okradený muž tvrdí, že si peníze toho dne vyzvedl v bance v Ostravě - Porubě. Když pak vyjel na Rudnou ulici, musel kvůli defektu zastavit.

„Vozidlo Nissan X-Trail stříbrné metalické barvy zůstalo v době výměny pneumatiky nezajištěné,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková s tím, že neznámý pachatel se měl nepozorovaně zmocnit tašky, ve které byly peníze a další věci.

Muž si podle svých slov v době výměny pneumatiky žádných zlodějů nevšiml. Když ale pak nastoupil do auta, tak zjistil, že peníze jsou pryč. Proto ihned kontaktoval policii.

Pracuje se i s verzí, že si poškozený vše vymyslel

„Taška byla nalezena následný den v odpadním kontejneru v Ostravě - Zábřehu na ulici Sologubova. Nálezce informoval poškozeného, který si část odcizených věcí převzal a zjistil, že schází platební karta a částka ve výši 450 000 korun,“ dodala policejní mluvčí.

Policie podle ní pracuje i s verzí, že řidič si všechno vymyslel. Na druhou stranu však nelze vyloučit, že mluví pravdu. Podle zjištění policie si peníze v bance skutečně vyzvedl a ani další indicie zatím příliš nenasvědčují, že by policistům lhal.

„Žádáme všechny svědky, kteří mohou uvést k věci jakoukoliv informaci, aby tak učinili na bezplatné lince 158 nebo kterékoliv policejní služebně,“ doplnila mluvčí s tím, že policii zajímá svědectví lidí, kteří si 17. ledna před polednem v odstavném pruhu všimli vozidla Nisssan X-Trail, případně dění kolem tohoto vozidla.

Policie přivítá i informace svědků, kteří toho dne anebo o den později zaregistrovali manipulaci s odcizenou taškou u kontejnerů na Sologubově ulici v Ostravě-Zábřehu.

Reklama

Výběr článků

Načítám