Hlavní obsah

Prchající kradený vůz zastavila u Veltrus policejní střelba

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Drama zažily policejní hlídky v pondělí v okolí Prahy i v samotné metropoli. Policisté pronásledovali řidiče kradeného vozu, který nechtěl za žádnou cenu zastavit. Nakonec ho přesvědčily až policejní výstřely. Nyní mu hrozí až čtyřleté vězení.

Článek

Policisté zachytili pronásledování riskantně ujíždějícího řidiče na kameru. Ze záběrů je patrné, že se řidič snažil mužům zákona ujet za každou cenu.

Před půl osmou ráno informovali středočeští policisté pražské kolegy, že do metropole směřuje řidič s kradeným autem, které odcizil v jižních Čechách. Hlídky v terénu ihned začaly po voze pátrat.

Ve voze byl sledovací systém, který policistům pomohl při pátrání. Do Prahy jel velkou rychlostí po dálnici D1.

Policistům se řidiče s ukradeným autem podařilo dostihnout až na Průmyslové ulici, na znamení k zastavení ale nereagoval a ujížděl dál k dálnici D8. V Praze nebylo za plného provozu možné řidiči zatarasit cestu, proto přišel zákrok až na dálnici.

„Řidič však velice razantně najel na vedle sebe jedoucí policejní vozidlo, které tímto manévrem donutil téměř zastavit. Z dálnice pak sjel na Kralupy nad Vltavou. Na této komunikaci několikrát ohrozil ostatní účastníky silničního provozu,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Policejní kulka poškodila kolo

Pronásledování ukončili policisté několika výstřely nedaleko Veltrus, jedna ze střel poškodila kolo ujíždějícího auta. Řidič se snažil utéct, to se mu ale nepodařilo. Čtyřiačtyřicetiletého muže z ústeckého kraje policisté zadrželi a zjistili, že má pestrou trestní minulost.

„V tuto chvíli je zadržený muž podezřelý z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a útok proti úřední osobě, kdy mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ doplnil Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám