Hlavní obsah

U Františkových Lázní zemřeli při nehodě s kamiónem tři Němci

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Tři lidé přišli o život ve středu po jedné hodině v noci na silnici mezi Chebem a Aší u Františkových Lázní při dopravní nehodě osobního vozidla Audi A3 s německou poznávací značkou a kamiónu.

Článek

„Osobní auto po střetu s kamiónem skončilo na střeše v příkopě vedle silnice,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

„Z převráceného auta po odstřihnutí všech čtyř dveří pomocí hydraulických kleští hasiči z chebské profesionální stanice vyprostili čtyři pasažéry. Tři z nich byli na místě mrtví, vážně zraněného řidiče převezla záchranná služba na ARO chebské do nemocnice,“ dodal.

Audi odbočovalo, když je kamión předjížděl

Příčinu nehody vyšetřuje policie a podle prvních zpráv z místa nehody začal řidič osobního auta odbočovat vlevo ve chvíli, kdy už ho kamión předjížděl.

Nehoda se stala u Františkových Lázní v městské části Horní Lomany, tedy v místě, kde dochází k tragickým dopravním nehodám poměrně často.

„Jen o několik metrů dál od místa nehody připomíná kříž u silnice smrtelnou nehodu motorkáře, která se zde stala před dvěma roky. O dalších několik desítek metrů dál pak v polovině října loňského roku zemřela po dopravní nehodě dvou osobních aut řidička jednoho z vozidel,“ připomněl Kasal, podle kterého se jedná o první letošní smrtelnou nehodu v Karlovarském kraji.

Během úterního dne, kdy začalo hustě sněžit, hasiči vyjížděli k dalším dvěma dopravním nehodám, kdy se osobní auto převrátilo na střechu. „V Otovicích na Karlovarsku a u Velké Hleďsebe na Chebsku nebylo nutné zraněné řidiče vyprošťovat, na místě je ošetřila záchranná služba,“ uzavřel Kasal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám