Hlavní obsah

Mercedes Trpišovského brzdil také před autobusem plným lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prosincový incident Aleše Trpišovského, agresivního řidiče, který na D 1 prudce zabrzdil před jiným vozem, není jediným, ve kterém figuruje jeho firemní mercedes se značkou 2222. Televize Nova přinesla v úterý výpověď řidiče autobusu, který se s ním v minulosti také potkal.

Článek

Svědek tvrdí, že řidič tohoto vozu v minulosti ohrozil jeho i ostatní cestující, které vezl. Kvůli tmavým sklům prý nebylo poznat, kdo sedí za volantem.

„Mohl být tak pět set metrů za mnou a blikal dálkovýma světlama, ať mu uhnu, jako by hořelo. Najel přede mě a zašlápl to,“ popsal řidič autobusu s tím, že jak musel prudce zabrzdit, někteří cestující popadali. Ze záznamu tachografu je pak patrné, že musel náhle zpomalit ze stovky na 45 kilometrů v hodině.

Jeho výpověď potvrzuje i náhradní řidič, který seděl vedle něho. Cestující agresivního řidiče natočili, jak jede před nimi, ovšem až po samotném nebezpečném manévru, prý kdy jim došlo, že dopravu brzdí úmyslně.

„Měl jsem co dělat, abych to zastavil, měl jsem ho metr před sebou a řeknu vám, do smíchu mi nebylo,“ řekl řidič autobusu.

Prosincovou nehodu z D 1, která na rozdíl od této události skončila srážkou, policie stále vyšetřuje. Poté, co státní zástupkyně kvůli chybnému postupu policie zrušila stíhání Trpišovského, zatím nikoho neobvinila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám