Hlavní obsah

Agresivní řidič na D1 předjížděl auta zprava a pak prudce brzdil

• Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Agresivního řidiče, který bezohlednou jízdou ohrožoval ve středu motoristy na dálnici D1 a způsobil dopravní nehodu, zadrželi středočeští policisté. Muž byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a poškozování cizí věci. Manažerovi ze středních Čech hrozí až dvanáct let za mřížemi.

Článek

Ve středu odpoledne muž v terénním mercedesu bílé barvy na patnáctém až dvacátém kilometru směrem na Brno dojel na bezprostřední nebezpečnou vzdálenost Ford Escort jedoucí v levém jízdním pruhu.

„Předjel ho pravým jízdním pruhem, a když se opět zařadil před ford do levého pruhu, začal prudce brzdit tak, že donutil řidičku fordu zcela zastavit v nejrychlejším pruhu dálnice. Vznikla tím nebezpečná situace, která ohrozila nejen jí, ale i její dceru ve voze,“ řekla mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

O pár kilometrů dál celou situaci zopakoval. Opět dojel vozidlo, tentokrát Mercedes 221, objel ho zprava, zpátky se před něho zařadil a začal vytrvale a prudce brzdit.

Řidič zbrzděného vozu i přes veškerou snahu nezabránil střetu s autem agresivního řidiče. Na havarovaném vozu vznikla škoda 200 tisíc korun, posádka naštěstí vyvázla bez zranění.

K nehodě vyjeli dopravní policisté, kteří řidiče zadrželi a předali středočeským kriminalistům. „Obviněný řidič je v současné době v cele předběžného zadržení, kriminalisté podali návrh na uvalení vazby. Muži hrozí odnětí svobody v délce pět až 12 let,“ doplnila Budská.

Policisté žádají případné svědky, kteří ve středu na dálnici D1 kolem poledne zaregistrovali nebezpečné chování řidiče v terénním vozidle mercedes bílé barvy, končící SPZ čísly 22 22, aby zatelefonovali na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám