Hlavní obsah

Muž týral expřítelkyni, bil ji a rozřezal jí oblečení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ve vazbě skončil v minulých dnech 33letý muž z Ostravy kvůli tomu, že brutálně týral svou bývalou přítelkyni, bil ji pěstí do obličeje, věznil ji v bytě a nakonec ji rozřezal oblečení, aby nemohla utéct. K zadržení agresivního muže museli policisté povolat speciální pořádkovou jednotku krajské policejní správy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčákové. „K samotnému zákroku bylo zapotřebí většího množství policistů, neboť podezřelý se nacházel se svou obětí v domě s dvěma přístupovými trasami,“ sdělila mluvčí s tím, že zákrok byl úspěšný.

Žena byla převezena ve velmi špatném psychickém stavu k ošetření do nemocnice, muž byl obviněn z několika zločinů a soud ho vzal do vazby.

Žena kriminalistům vypověděla, že útrapy musela od svého přítele snášet od října minulého roku. „Poté, co se s mužem po krátkém vztahu rozešla, měl ji opakovaně vyhrožovat zbitím i újmou na zdraví, vybitím zubů, pobodáním či ostříháním vlasů. A to i několikrát denně. Výhružky měly gradovat, muž měl ženu přinutit i k nastoupení do auta, kdy měl vůz uzamknout, ženu bít a zmocnit se jejího telefonu, který měl následně při jízdě vyhodit z auta. Po projížďce a bití měl ženu přinutit odejít do bytu, který měl rovněž zamknout a ženu opět bít,“ sdělila mluvčí policie.

Útoky vyvrcholily v lednu

Situace se pak měla ještě jednou opakovat, podruhé muž z uzamčeného bytu podle svědectví vyhodil ženě boty. Útoky pak vyvrcholily během prvního lednového týdne, kdy muž přepadl ženu v jejím bytě poté, co vyrazil uzamčené vstupní dveře a ozbrojen dlouhou tyčí ji odvlékl do zaparkovaného auta. „Následně měl muž vozidlo uzamknout, ženu bít pěstmi do obličeje, hlavy, rukou, nohou, hrudníku i břicha, poškozené měl také nadávat. K výhružkám měl muž užít též nůž, strhnout jí i náušnice a vyhodit je z auta.

Po projížďce měl ženu přinutit odejít do bytu, kde jí měl nařídit, aby se svlékla a její ošacení měl pak rozřezat,“ dodala mluvčí s tím, že v bytě pak útoky i dále pokračovaly, muž měl ženě několikrát vylít do obličeje vodu.

Utrpení ženy v tu chvíli ukončil zákrok zásahové policejní jednotky. „Při ohledání místa činu bylo nalezeno rozstříhané dámské ošacení, stejně jako předmětná tyč ve vozidle,“ doplnila policejní mluvčí Holčáková.

Obviněný muž bude na soud čekat ve vazební věznici, obviněn je z vydírání, nebezpečného vyhrožování, omezování osobní svobody a porušování domovní svobody. Hrozí mu až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám