Hlavní obsah

Muž v Ostravě svedl dítě přes internet k sexu, poté i k prostituci

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Seznámení přes internet, které pro třináctiletou dívku z Ostravy pokračovalo pohoštěním v restauraci, potom sexem a nakonec skončilo prostitucí, vyšetřují ostravští policisté. Z několika trestných činů obvinili 24letého muže. Policie podala i návrh na jeho vzetí do vazby, justiční orgány jí ale nevyhověly.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu informovalo ve čtvrtek vedení ostravské policie. „S třináctiletou dívkou se muž seznámil přes Facebook a později spolu komunikovali přes program ICQ. Došlo i k osobnímu setkání, nejdříve v restauraci a potom i v jeho bytě. Při opakovaných schůzkách se mu nakonec dívku podařilo přimět k různým sexuálním praktikám,“ uvedl vyšetřovatel případu Libor Šustek s tím, že dívka za svoji povolnost dostávala i peníze.

Školačka se při návštěvě bytu také dozvěděla, že muž zde provozuje privátní sexuální klub pro několik dalších, i když podstatně starších dívek.

„Tomu byla přítomná i třináctiletá dívka, která v jednom případě pomohla, protože další dívka, která tam zrovna byla, požadované praktiky odmítla. Třináctiletá dívka se toho ale ráda ujala,“ dodal Šustek.

Vydělala si devět tisíc

Od listopadu do prosince si podle policie třináctileté dítě vydělalo prostřednictvím prostituce zhruba devět tisíc korun. Celá věc vyšla najevo, když se dívka svěřila své starší sestře. „Ta to řekla matce, která všechno oznámila policii,“ dodal kriminalista.

Obviněný muž je svobodný, má základní vzdělání a v současné době je bez pracovního poměru. Nejnovější případ podle něj není ojedinělý, i když jde o první případ, kdy seznámení přes internet skončilo pro dítě sexuálním stykem.

Policie jen v Ostravě prověřuje šest podobných případů z minulého roku, kdy pachatelé zneužívají anonymity internetu k tomu, že nutí děti prostřednictvím komunikačních programů ICQ nebo Skype vykonávat před kamerou sexuální praktiky. „Máme řadu poznatků, že této trestné činnosti přibývá,“ dodal šéf ostravské kriminálky Radovan Vojta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám