Hlavní obsah

Matka nechala připoutané dítě v autě a šla pít k příteli

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dvouleté dítě nechala více než dvě hodiny připoutané v sedačce svého auta mladá žena z Plzně. Plačícího a podchlazeného chlapce se ujali městští strážníci. Jeho matka si přitom trávila čas s přítelem a pila alkohol.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Ve středu deset minut před půl osmou večer jsme přijali na naši tísňovou linku oznámení, že v zaparkovaném vozidle v Purkyňově ulici pláče již delší dobu samotné dítě. Chlapeček seděl připoutaný na zadním sedadle v sedačce. Byl uplakaný a podchlazený,“ řekla mluvčí strážníků Jana Pužmannová.

Podle ní ho strážníci uklidnili a usadili do svého služebního vozidla, aby se zahřál. „Šetřením jsme zjistili, že dítě bylo v autě už nejméně od šesté hodiny. Před osmou hodinou se na místě objevila mladá žena a přiznala, že to auto i dítě jsou její. Provedená dechová zkouška u ni prokázala přítomnost 0,35 promile alkoholu v dechu," pokračovala Pužmannová.

Strážníkům uvedla, že zašla ke svému příteli na návštěvu. Na místo strážníci přivolali státní policii.

„Žena se hájila tím, že jí dítě v autě usnulo a že ho nechtěla budit a přenášet,“ sdělila Simona Čejková z plzeňského ředitelství policie s tím, že policisté v jednání ženy neshledali protiprávní podstatu a celou záležitost oznámili na sociálku, aby v rodině provedla šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám