Hlavní obsah

Vrah dvou žen Steinbauer už z vězení nevyjde

Právo, Novinky, pok, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vrchní soud v Praze ve středu v odvolacím řízení potvrdil doživotní trest dvojnásobnému vrahovi Jaroslavu Steinbauerovi. Doživotí dostal už v prosinci u českobudějovického krajského soudu za to, že podle obžaloby zavraždil v roce 2003 a 2004 dvě ženy.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Jaroslav Steinbauer

Článek

Svou první oběť, čtyřiadvacetiletou ženu, zavraždil Steinbauer v roce 2003 v lesoparku Stromovka v Českých Budějovicích. Podle spisu ji uškrtil páskem od kabelky, ukradl jí mobilní telefon a později jej prodal v zastavárně. Svou druhou oběť, šestnáctiletou studentku, muž uškrtil v roce 2004 látkovou páskou. Její tělo bylo nalezeno u řeky Malše.

Steinbauer stanul u soudu v minulosti už několikrát. U Krajského soudu v Českých Budějovicích v roce 2007 dostal trest doživotního vězení, ten však byl o rok později u Vrchního soudu v Praze zrušen, protože se nepodařilo prokázat zištný motiv činu. Steinbauer se podle soudu spíše nedokázal vypořádat s tím, jak se vyvíjejí jeho vztahy se ženami. Ty toužil ovládat a ponižovat.

Bez tohoto přitěžujícího motivu nemohl soud uložit vyšší trestní sazbu než 15 let. Později se však na základě zjištění, že se muž dopustil trestného činu opakovaně, přistoupilo k doživotnímu trestu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám