Hlavní obsah

Mladíci chtěli ujet od pardubické benzínky bez placení, auto bylo proti

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Netradiční konec měl v noci na čtvrtek pokus posádky vozu o ujetí od čerpací stanice bez placení v Pardubicích. Po natankování se auto rozjelo, pak však motor vypověděl službu a parta mladíků skončila v rukou policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Tmavě zelený citroen přijel po půlnoci na čerpací stanici ve městě a jeden z mužů začal tankovat. Obsluha čerpací stanice si všimla odložené registrační značky za čelním sklem, což jí bylo podezřelé a přivolala policisty.

Muž dotankoval 47 litrů naturalu a rychle nastoupil do auta. Řidič nastartoval, ale plán ujet zhatil samotný automobil. „Vozidlo mělo technickou závadu a nepodařilo se jim odjet. Ujeli asi dva metry, poté se motor zastavil a setrvačností dojel na přilehlé parkoviště,“ řekla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Na parkoviště mezi tím dorazila jako první hlídka městské policie, která dvojici mladíků z Královéhradecka ve věku 22 a 23 let zadržela.

„Ve vozidle policisté našli registrační značky, které nesouhlasily s výrobním číslem automobilu. Mimo registračních značek byl u jednoho z podezřelých nalezen občanský průkaz na cizí jméno,“ doplnila mluvčí.

Policisté případ nyní vyšetřují jako přestupek a zjišťují, odkud jsou nalezený občanský průkaz a registrační značka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám