Hlavní obsah

Bývalý policista byl obviněn z další vraždy

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Na zbytek života může skončit za mřížemi 30letý, dnes již bývalý policista, kterého státní zástupkyně v říjnu obvinila z vraždy manželky. Ve čtvrtek mu totiž rozšířila obvinění ještě o další vraždu.

Článek

"Je podezřelý, že zabil i milence své ženy. Za dvojnásobnou vraždu mu teď hrozí výjimečný trest. Je ve vazbě," potvrdila ve čtvrtek plzeňská státní zástupkyně Jaroslava Pašková. Podle ní má státní zastupitelství dostatek důkazů, aby mohlo expolicistu postavit před soud. Detektivové ale zatím nenašli tělo druhé vrahovy oběti.

"Získali jsme ale jiné důkazy, na kterých jsme obvinění postavili," vysvětlila Pašková. Vyšetřovatelé se domnívají, že vrah tělo muže někde ukryl. Ženu pachatel zabil v rodinném domku v Chocenicích na Plzeňsku, kde poté založil požár, kterým chtěl zničit stopy.

Původně se kriminalisté domnívali, že vrahem ženy je její jednačtyřicetiletý milenec a majitel domku, který od té doby beze stopy zmizel. Nakonec se vše ale odehrálo podle jiného scénáře.

Tělo uložil do vany

Vrah ženu usmrtil úderem do hlavy, svlékl ji a tělo uložil do vany, kterou napustil vodou. Potom v kuchyni pustil plynový sporák a pod oknem založil požár, zřejmě v úmyslu vyhodit objekt do vzduchu. Žárem praskla skleněná výplň okna a vítr oheň sfoukl ještě dřív, než se stačil v místnosti nahromadit plyn v dostatečné koncentraci pro explozi. Mrtvou ženu tehdy nalezl ve vaně otec zmizelého muže.

Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že v době vraždy ženy byl v domě i její milenec. "Buď už byl už po smrti nebo přišel na řadu až potom. Myslíme si, že tělo mrtvého muže vrah naložil do auta a jel do Prahy. Po cestě mrtvolu zřejmě někde ukryl. Vůz, který patřil pohřešovanému muži, jsme po pěti dnech našli odstavený v Praze v blízkosti policejního oddělení, kde obviněný muž tehdy sloužil," uvedl zdroj obeznámený s případem.

Podle svědků byl manželský pár v krizi. "Žena od muže odešla i s dvouletou dcerou ke svému novému příteli do Chocenic, kde spolu nějakou dobu žili. Svého muže se prý bála, protože byl agresivní. Proto se k němu několikrát zase na čas vrátila," uvedl zdroj.

Při domovní prohlídce v bydlišti obviněného muže policisté nalezli vybavenou tělocvičnu na kontaktní sporty a řadu příruček pro boj z blízka. Proto jej také k soudci, který rozhodoval o vazbě, eskortovali policisté ze speciální zásahové jednotky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám