Hlavní obsah

Policista je podezřelý z vraždy manželky i soka

Novinky, Patrik Biskup, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Překvapivým rozuzlením skončilo vyšetřování červencové vraždy 23leté ženy z Rokycanska. Policie podezírá jejího manžela a pražského policistu v jedné osobě, že ji zavraždil a pak se pokusil stopy zničit požárem. Vzhledem k tomu, že ženin milenec od té doby není k nalezení, je možné, že policista zabil také jeho.

Foto: Město Karviná

Kontejnery na drobný elektroodpad

Článek

Vrah ženu usmrtil úderem do hlavy, svlékl ji a tělo uložil do vany, kterou napustil vodou. Potom v kuchyni pustil plynový sporák a pod oknem založil požár, zřejmě v úmyslu vyhodit rodinný dům v Chocenicích na Plzeňsku do vzduchu.

Jen náhodou nahromaděný plyn neexplodoval, neboť skleněná výplň okna žárem praskla a oheň zhasl. Mrtvou ženu tehdy nalezl čtyřiašedesátiletý otec zmizelého muže.

"Protože se mu syn dva dny neozval, šel ho hledat domů. Tam objevil mrtvolu," řekl zdroj, který je do vyšetřování případu zasvěcen.

Původně se kriminalisté domnívali, že vrahem ženy je její jednačtyřicetiletý milenec a majitel domku, po kterém se od té doby slehla zem. Jako podezřelého ale v úterý zatkli pracovníci inspekce ministra vnitra 30letého manžela mrtvé ženy, který v té době sloužil jako policista v Praze.

Milostný trojúhelník

"Zatím je v cele předběžného zadržení. Další kroky budou následovat," uvedla plzeňská státní zástupkyně Jaroslava Pašková, která vyšetřuje trestné činy policistů. O bližších podrobnostech ale nechtěla s ohledem na počáteční stádium vyšetřování hovořit. Potvrdila pouze, že motivem činu měly být rodinné problémy.

Detektivové zadrženého muže navíc podezřívají, že má na svědomí i vraždu svého soka, jehož tělo někde ukryl.

Milencovo auto parkovalo u policistova pracoviště

V době, kdy došlo k vraždě, byl manželský pár v krizi. "Žena od muže odešla i s dvouletou dcerou ke svému novému příteli do Chocenic, kde spolu nějakou dobu žili. Svého muže se podle svědků bála, protože byl agresivní. Proto se i zdráhala od něho odejít," popsal situaci v rodině nejmenovaný zdroj.

Po vraždě zmizelo i vozidlo pohřešovaného muže. "Přihlásila se svědkyně, která uvedla, že v den vraždy kolem páté ráno auto odjíždělo od domu. Kdo ho řídil, si ale nevšimla. Vozidlo jsme nalezli po pěti dnech odstavené v Praze v blízkosti policejního oddělení, kde obviněný muž sloužil," upřesnil zdroj.

Když v průběhu vyšetřování kolegové poprvé vyslýchali manžela zavražděné ženy, tvrdil, že v době vraždy byl doma u rodičů. "Řekl, že ten den kolem páté ráno mu přivezl manželčin přítel dceru na hlídání s tím, že jede s její matkou na dovolenou. Už to nám bylo divné," pokračoval zdroj.

Zadrženému muži hrozí v případě uznání viny až 15 let vězení. Pokud se prokáže, že zabil i přítele manželky, může za dvojnásobnou vraždu zůstat ve vězení až do konce života.

Reklama

Související témata:

Související články

Vrah nechal mrtvou ve vaně a založil požár

Mrtvou pětadvacetiletou ženu našli v pondělí večer policisté v Chocenicích na Plzeňsku. K rodinnému domu vyjeli poté, co neznámý pachatel pustil plyn a pokusil...

Výběr článků

Načítám