Hlavní obsah

Zloděj z dodávky ukradl dálniční známky za půl miliónu korun

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Jen několik minut nehlídaná dodávka u čerpací stanice v Ostravě stačila v úterý zloději k tomu, aby z ní ukradl stovky dálničních známek za více než půl miliónu korun. Po lapkovi kriminalisté pátrají, při dopadení mu hrozí až osmiletý trest.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Devětačtyřicetiletý řidič vozu Iveco před polednem zaparkoval po vykládce zboží u čerpací stanice v Rudné ulici a odešel do prodejny. Auto nechal bez dozoru i přesto, že v proskleném prostoru kabiny zůstaly stovky dálničních známek za víc než půl miliónu korun.

„Řidič, poté co vyřešil dodávku zboží, z místa odjel k další čerpací stanici v Ostravě. Krádeže si všiml až v době, kdy chtěl dálniční známky dodat dalšímu zákazníkovi,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Krádež se stala kolem půl dvanácté. „Neznámý pachatel se zmocnil více než 700 dálničních známek, škoda byla předběžně vyčíslena na asi 515 000 korun,“ doplnila mluvčí policie. Doplnila, že s ohledem na výši škody hrozí pachateli až osmileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám