Hlavní obsah

Noční požár na Zlínsku ohrožoval ženu s batoletem, hasičům zamrzala voda

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Mladá žena v pátek ráno skončila s psychickým otřesem v nemocnici po rozsáhlém nočním požáru rodinného domu v Návojné na Zlínsku. Spolu s ní museli záchranáři odvézt k hospitalizaci i její dítě.

Článek

Oheň zachvátil dům hodinu po půlnoci. Mladá rodina s velmi malým dítětem stačila před plameny utéci na poslední chvíli. Při příjezdu profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a dobrovolných hasičů z Návojné a okolních obcí hořelo už několik místností v domě.

„Z oken domu šlehaly plameny a bylo nutné rychle jednat. V dýchacích přístrojích hasiči postupně pronikli do domu, kde se snažili o rychlou lokalizaci a zabránění rozšíření požáru,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Velkou komplikací se pro hasiče stal sedmnáctistupňový mráz. „Voda v cisternách a ve vedení zamrzala. Hasiči si pomáhali střídáním cisteren a jejich postupným krátkodobým oteplováním na stanici. Celková likvidace požáru byla hlášena až krátce před sedmou hodinou ráno,“ řekl mluvčí.

Během požáru utrpěla žena silný psychický otřes. Společně s batoletem byla nad ránem převezena posádkou zdravotnické záchranné služby do nemocnice k nezbytné péči a vyšetření.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru jen předběžně ohledáno. Požár zničil několik místností domu, který mladá rodina rekonstruovala a používala na víkendové pobyty. Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milión korun.

Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám