Hlavní obsah

Karlovarskou arénu zapálila závada na osobním vozidle

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Závada na osobním vozidle, které bylo zaparkováno v podzemních garážích, způsobila letos v září požár KV Arény v Karlových Varech. Plameny tehdy málem ohrozily pořádání MS v basketbale žen, kde české reprezentantky vybojovaly stříbrné medaile.

Článek

„Mohu potvrdit, že příčinou požáru byla závada na osobním vozidle,“ uvedl mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal.

„Záznamy z videa, expertízy a také výpovědi svědků vyloučily, že by mohla být KV Aréna zapálena úmyslně,“ konstatovala mluvčí karlovarské policie Andrea Pomichalová.

„Z místa požáru byly odebrány vzorky, z kterých to vyplynulo,“ dodal Kasal. „Bylo rovněž při pokusech v ústavu požární ochrany a v kriminalistickém ústavu vyloučeno, že by mohl požár vzniknout z umělohmotné plastové nádrže, která byla na místě požáru,“ poznamenal Kasal.

Podle Pomichalové bude nyní policie konzultovat se státním zástupcem, jak dál bude postupovat. Tedy bude-li například vyvozena z věci trestně právní odpovědnost majitele osobního vozidla, na kterém k poruše došlo. „Požár způsobil škody ve výši 20 miliónů korun,“ připomněl Kasal. KV Aréna je pojištěna

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám