Hlavní obsah

Při srážce dvou aut na Novojičínsku jeden mrtvý a tři zranění

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Tragická dopravní nehoda se stala v pondělí večer na sjezdu z dálnice D1 v Hladkých Životicích na Novojičínsku. Při srážce osobních aut Škoda Fabia a Peugeot 206 zahynul 77letý řidič, který nehodu zavinil, další tři lidé skončili v nemocnici. Škoda přesahuje 90 tisíc korun.

Článek

Senior při sjezdu z dálnice ve směru od Ostravy podle policie asi přehlédl dopravní značku a nedal přednost fabii, která přijížděla zleva po dálničním přivaděči ve směru od Fulneku. „Řidič při střetu zahynul, ve vozidle byl zraněn také 13letý chlapec a 58letá žena,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská. Čtvrtou zraněnou je 46letá žena, která jela ve škodovce.

Mluvčí záchranky Lukáš Humpl informoval, že těžce zraněnému řidiči peugeotu už se nedalo pomoci. „Posádka ihned zahájila resuscitaci postiženého. Snaha obnovit činnost srdce však byla neúspěšná, pacient svým zraněním na místě podlehl," uvedl Humpl.

Zaklíněný třináctiletý chlapec

Třináctiletý chlapec podle něj zůstal zaklíněn v jednom z vozidel a musel být vyproštěn. Utrpěl poranění nohy, zůstal ale při vědomí a se zdravotníky komunikoval.

"Jeho stav nebyl bezprostředně život ohrožující. Ženy ve věku 46 a 58 let vyvázly z nehody s lehčími poraněními, v obou případech v oblasti hrudníku. Všichni tři pacienti byli ošetřeni a transportováni na chirurgickou ambulanci nemocnice v Novém Jičíně," doplnil Humpl.

Hasiči našli zraněné mimo vozy

U nehody zasahovali i hasiči. „Operační středisko hasičů obdrželo informaci od záchranné služby v pondělí v půl sedmé večer. Na místo vyjely dvě jednotky hasičů. Po jejich příjezdu byly již všechny osoby venku z aut,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla před požárem a likvidovali menší únik provozních kapalin pomocí sorbentu. Během dokumentování nehody policií osvětlovali místo nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám